Potpisan Ugovor za projekat “Razvoj državne sportske strukture” iz taekwondoa

U prostorijama Olimpijskog komiteta BiH, predsjednik OK BiH Marijan Kvesić, potpredsjednik OK BiH prof dr Izet Rađo i generalni sekretar OK BiH dr sci. Said Fazlagić, primili su član Predsjedništva Taekwondo saveza BiH Samira Šarića. Ovom prilikom je potpisan ugovor o realizaciji projekta “Razvoj državne sportske strukture”.

Radi se o jednogodišnjem projektu koji ima za cilj da razvije i ojača bazičnu taekwodno trenersku strukturu i cjelokupan savez implementacijom srednjeročnog i dugoročnog akcionog plana. U okviru projekta planiran je niz edukativnih aktivnosti i seminara za trenere i sudije, unapređenje strukture saveza koje uključuje harmonizaciju pravilnika i propisa, modernizaciju baze podataka Saveza, dizajn web stranice i medijsku promociju Saveza.

Projekat će također omogućiti Taekwondo savezu BiH nabavku savremene opreme za Državni taekwondo centar. Implementiracija aktivnosti je planirana pod rukovodstvom eksperta Internacionalne taekwondo federacije i proslavljenog trenera Dragana Jovića iz Srbije.

Projekat “Razvoj državne sportske strukture” je još jedna konkretna kontribucija Olimpijskog komiteta BiH razvoju sportskih saveza BiH i osnaživanju cjelokupnog sportskog sistema Bosne i Hercegovine.  

Prijavite se na newsletter Olimpijskog komiteta Bosne i Hercegovine