Sastanak partnera Sport4Rules

U Rimu, Italija, 15. i 16. novembra 2021. godine održan je sastanak partnera u sklopu realizacije Erasmus + sport projekta Sport4 Rules „Sharing positive values through the enchancement of the referee's role“. Iako u vrlo striktnim COVID-19 mjerama, koordinator projekta i domaćin sastanka Odbojkaška italijanska federacija (FIPAV), sazvao je sastanak partnera u Rimu, jer je bilo vrijeme da se partneri na projektu sastanu i zajedno diskutuju o završenim aktivnostima i pripremama za predstojeće događaje. Među njima je učestvovao i Olimpijski komitet Bosne i Hercegovine, kao partnerska organizacija.

Podsjećamo da Sport4Rules projekat ima za cilj da promoviše pozitivne vrijednosti kroz poboljšanje sudijske uloge i vrijednovanje sudijskog statusa. Sudije su te koje kontrolišu Igru i garantuju poštivanje pravila i sigurnosti sportista. Glavne teme projekta su borba protiv nasilja, rasizma, diskriminacije i nepoštivanja pravila u sportu.

Na samom sastanku prezentovao se prvi radni paket, te i predložene su preporuke za organizaciju nacionalnih događaja sa multiplicirajućim efektom. Ovi događaji predviđaju samu prezentaciju završenih aktivnosti na projektu te i jednodnevnu radionicu sa nastavnicima sporta i tjelesnog odgoja i trenerima nacionalnih sportskih saveza.

Članovi projektnog tima OK BiH su zajedno sa ostalim partnerima na projektu, prošli kroz kratku obuku kako će se organizovati radionica, naravno uz dozvolu da se izvrše manje adaptacije kako bi sama radionica bila usklađena sa potrebama učesnika iz BiH. Radionice su planirane da se održe krajem januara 2022. godine, dok je Olimpijski komitet BiH sa zadovoljstvom prihvatio da također bude organizator partnerskog sastanka krajem februara 2022. godine.

Uskoro će Olimpijski komitet BiH objaviti poziv za učešće na Sport4Rules radionici, stoga pratite naše društvene mreže za više informacija.

Više o projektu Sport4Rules možete pronaći na web stranici projekta https://sport4rules.eu/

Ranije objavljeno

Prijavite se na newsletter Olimpijskog komiteta Bosne i Hercegovine