Učesnicima “Naprednih kurseva menadžmenta u sportu” dodjeljene diplome MOK-a

“Vi ste tim na koji OK BiH može računati i koji će, sigurni smo, primjeniti sva znanja u organizacijama iz kojih dolazite i na taj način doprinjeti unapređenju olimpijskog sportskog sistema u BiH.” – riječi su predsjednika OK BiH Marijana Kvesića.

U Olimpijskom muzeju upriličena je dodjela diploma polaznicima prestižnog programa “Napredni kursevi menadžmenta u sportu” koji Olimpijski komitet BiH realizuje u saradnji sa Međunarodnim olimpijskim komitetom.

Diplomanti Naprednih kurseva menadžmenta u sportu 2020

Radi se o edukativnom programu koji je osmišljen u saradnji MOK-a sa više od 150 svjetski priznatih naučnika i stručnjaka iz sportskog menadžmenta koji je usmjeren na unapređenje rada sportskih organizacija.

U šest mjeseci koliko je trajao program “Naprednih kurseva menadžmenta u sportu” polaznici su imali priliku da slušaju predavanja iz oblasti : organizacije i upravljanja, strateškog menadžmenta, upravljanja ljudskim potencijalima, finansija, marketinga, projekt menadžmenta i organizacije velikih sportskih događaja.

Predsjednik OK BiH Marijan Kvesić je istakao da je pored teoretskih znanja i praktične razmjene iskustava koju su učesnici mogli čuti jedni od drugih, jedna od najznačajnih komponenata edukacije ove vrste upravo međusobna saradnja i stvaranje jakih veza među menadžerima iz različitih sportova, te je dodao:

“Vi ste tim na koji OK BiH može računati i koji će, sigurni smo, primjeniti sva znanja u organizacijama iz kojih dolazite i na taj način doprinjeti unapređenju olimpijskog sportskog sistema u BiH”.

Edukaciju je uspješno završilo 16 polaznika iz bosanskohercegovačkih sportskih organizacija među kojima je i naša proslavljena košarkašica Razija Mujanović.

Razija Mujanović i predsjednik OK BIH Marijan Kvesić

Sretna sam što sam imala priliku učestvovati u ovakvom vidu edukacije koja je u velikoj mjeri unaprijedila moje znanje i koja na najkonkretniji način doprinosi kreiranju povoljnijeg ambijenta za razvoj sporta u Bosni i Hercegovini. Lijepo je bilo družiti se u prethodnih 6 mjeseci i razmijeniti iskustva sa kolegama iz sportskih organizacija u BiH” - istakla je na svojoj finalnoj prezentaciji košarkašica koja je 2017. godine primljena u Kuću slavnih Svjetske košarkaške federacije.

Diplome su uručili Predsjednik OK BIH Marijan Kvesić, potpredsjednik OK BIH prof.dr Milanko Mučibabić, potpredsjednik OK BIH prof.dr Izet Rađo I Generalni sekretar dr. Said Fazlagić.

Diplomanti Naprednih kurseva menadžmenta u sportu 2020 su: Enes Peštek, Ademir Raščić, Azur Kuduzović, Nijaz Šahinović, Vedran Ćubela, Samir Sarić, Senad Hadžimešić, Brane Srdić, Đena Arifović, Razija Mujanović, Kornelija Leko, Selma Karčić, Amela Bajrektarević, Ajša Alić, Hana Novalija i Anel Imamović.

Prijavite se na newsletter Olimpijskog komiteta Bosne i Hercegovine