Bokserski savez BiH u posjeti Olimpijskom komitetu BiH

Predsjednik OK BiH Marijan Kvesić, potpredsjednici OK BiH prof.dr Milanko Mučibabić i prof.dr Izet Rađo, te generalni sekretar dr sci. Said Fazlagić primili su u radnu posjetu predstavnike Bokserskog saveza BiH, predsjednika Enesa Pešteka, generalnog  sekretara Milenka Tomića i predsjednika bokserskog kluba „Ratnik Istočno Sarajevo“ Zorana Andrića.

Na sastanku se razgovaralo o organizaciji Evropskog prvenstva za školarce u boksu „Sarajevo 2021" uzrasta od 13 do 15 godina, koje će se održati u mjesecu augustu tekuće godine. Ovo je najveći sportski projekat koji će se desiti u BiH u boksu u posljednjih 20 godina. Planira se učešće 30 do 40 država i 300 do 500 učesnika, zavisno od situacije sa pandemijom Covid-19.

Predstavnici Saveza su također upoznali čelnike OK BiH o formiranju Regionalne bokserske lige, koja će doprinijeti jačanju i promociji bokserskog sporta.

Čelnici Olimpijskog komiteta BiH su izrazili veliko zadovoljstvo i dali svesrdnu podršku Bokserskom savezu BiH za organizaciju navedenog  Prvenstva.

Prijavite se na newsletter Olimpijskog komiteta Bosne i Hercegovine