Čelnici Rukometnog saveza BiH u radnoj posjeti Olimpijskom komitetu BiH

Potpredsjednik OK BiH akademik Izet Rađo i generalni sekretar doc. dr Said Fazlagić primili su u radnu posjetu predstavnike Rukometnog saveza Bosne i Hercegovine predsjednika Vladimira Brankovića, potpredsjednika Kenana Magodu, selektora Muške A rukometne reprezentacije Irfana Smajlagića, Enida Tahirovića i generalnog sekretara Nedima Arnautovića.

Zvaničnici Rukometnog saveza BiH predstavili su svoj rad, modele za unapređenje rukometnog sporta u BiH, kao i planove za budućnost.

Podpredsjednik OK BiH akademik Izet Rađo je čestitao Selektoru na ostvarenim kvalifikacijama za Evropsko prvestvo koje će se održati u Njemačkoj u januaru 2024. godine, te na sjajno urađenom poslu  i na harmoniziranju Reprezentacije u kojemu su promovisani mladi igrači koji igraju u bh. rukometnoj ligi.

Razgovarano je i o načinima na koje Olimpijski komitet BiH može kroz projekte da pomogne Rukometnom savezu BiH kad je u pitanju njihov rad, kako u domenu menadžmenta tako i u domenu potpore reprezentativnim selekcijama.

Čelnici Rukometnog saveza su iskoristili priliku da se zahvale Olimpijskom komitetu BiH koji je i do sada pronalazio razne načine da pomogne Rukometnom savezu BiH i rukometnim reprezentacijama.

Zaključeno je da je neophodno zajedno sinergijski raditi na budućnosti bh. sporta i posebno rukometnog sporta. Naš zajednički cilj je da se Rukometna reprezentacija BiH kvalifikuje za nastup na jednoj od narednih edicija najveće smotre sporta – Olimpijskim igrama. 

Izvor foto: Rukometni savez BiH

 

Prijavite se na newsletter Olimpijskog komiteta Bosne i Hercegovine