DJECA IZ TRAVNIKA TRČE KA OLIMPIJADI

Jučer je u prostorijama Katoličkog školskog centra „Petar Barbarić“ u Travniku održana prezentacija Europskog projekta, Olimpijskog komiteta Bosne i Hercegovine "OLYMPIC KIDS", u koji su uključeni Međunarodni olimpijski komitet, te zemlje: Turska, Grčka, Slovenija, Italija, Moldavija. 

Prezentaciji projekta prisustvovali su Predsjednik Olimpijskog komiteta akademik, prof. dr Izet Rađo i Generalni sekretar OK BIH, dr Said Fazlagić, Načelnik općine Travnik, dr Kenan Dautović i koordinatorica projekta doc. dr Maja Đurić koji su pozdravili ovu ideju ističući da Travnik ima veliki potencijal za održavanje ovakvih aktivnosti. Također, prisustvovali su i predstavnici medija i treneri sportske škole „Olimpija“ Travnik. Grad Travnik je mjesto uspješnih  i perspektivnih sportista, što su djeca imala priliku vidjeti kroz travničke evropske prvake u karateu, Bekira Grabusa i Ali Arnautovića.

Isprobavajući razne atletske discipline, djeca vrijedno treniraju već nekoliko mjeseci, te zajedno sa svojim trenerima iz škole sporta „Olimpija“ Travnik, uživaju u ovim sportskim aktivnostima, a dodatni motiv im daje da će nekolicina njih posjetiti kolijevku Olimpijade, Grčku te Olimpijske igre u Parizu 2024.

Europski projekat „OLYMPIC KIDS” – Erasmus+ je projekat koji fokusira na set aktivnosti koji bi djeci približio, te ih u konačnici uveo u svijet olimpizma. Kroz ovaj projekat žele se animirati djeca da učestvuju u sportu kako bi dopinijeli njihovom kvalitetnom rastu i razvoju, koristeći atletiku kao glavni alat.

 

 

Prijavite se na newsletter Olimpijskog komiteta Bosne i Hercegovine