DRUŽENJE OK BIH SA SPORTSKIM LEGENDAMA ZOI SARAJEVO '84

Povodom  proslave velikog jubileja 40. godina od održavanja ZOI ’84, Predsjednik OK BiH akademik prof.dr. Izet Rađo, potpredsjednici Marijan Kvesić i prof.dr. Milanko Mučibabić, te generalni sekretar OK BiH doc.dr. Said Fazlagić su se družili sa sportskim legendama sa ZOI Sarajevo ’84 Katarina Witt, Jure Franko, Bojan Križaj i Akira Kuroiwa.

Sarajevska olimpijada, za ove legende bila je prekretnica u stvaranju velikih karijera i rezultata, što svojim prisustvom u danima proslave jubileja i potvrđuju.

Podsjećanje na ostvarene uspjehe :

Katarina Witt, njemačka klizačica i osvajačica zlatne olimpijske medalje na ZOI Sarajevo ’84 u umjetničkom klizanju.

Jure Franko bivši jugoslavenski i slovenski alpski skijaš, koji je ispisao historiju jugoslovenskog zimskog sporta osvojivši olimpijsku srebrnu medalju u veleslalomu .

Bojan Križaj najveći jugoslovenski i slovenački skijaš svih vremena, simbol muškog alpskog skijanja na prostorima bivše Jugoslavije je u ime svih sportista položio zakletvu na otvaranju ZOI Sarajevo '84.

Akira Kuroiwa, predstavnik Japana na ZOI Sarajevo ’84 u brzom klizanju, koji je svoju olimpijsku karijeru započeo upravo u Sarajevu.

Prijavite se na newsletter Olimpijskog komiteta Bosne i Hercegovine