Dvije medalje za reprezentativce Bosne i Hercegovine na Svjetskim borilačkim igrama

Nikola Drobnjak, reprezentativac Bosne i Hercegovine u kik boksu, osvojio je srebrenu medalju na Svjetskim borilačkim igrama koje se održavaju u Saudijskoj Arabiji.

Drobnjak, koji je na ovom takmičenju jedini predstavnik Bosne i Hercegovine u kik boksu, do medalje je stigao u disciplini low kick – 81 kg.

U prvom meču je bio bolji od domaćeg takmičara Marwana Bukharia, a u polufinalu od Abdalla Husseina iz Egipta. Naš reprezentativac je u oba meča slavio sa 3:0. Istim rezultatom je bolji od njega u finalnom meču bio Brazilac Ferraz Dos Santos Lucas Rafael.
Zajedno sa Drobnjakom, kik boks tim Bosne i Hercegovine na ovom takmičenju je predstavljao njegov trener i selektor naše reprezentacije Salko Zildžić.

Na ovim igrama nastupio je i karatista Anes Bostandžić, koji je osvojio bronzanu medalju. Njih dvojica su bili jedini predstavnici Bosne i Hercegovine na „World Combat Games 2023“ koje se održavaju od 20. do 30. oktobra u Rijadu. Na ovim igrama svaka kategorija limitirana je na osam takmičara, najboljih sa posljednjih svjetskih i kontinentalnih takmičenja ili rang listi federacija.

Iskrene čestitke sportistima, trenerima i savezima.

Izvor tekst i foto: Depo.ba

Prijavite se na newsletter Olimpijskog komiteta Bosne i Hercegovine