Evropska sedmica sporta u organizaciji OK BiH | #BeActive u Sarajevu

U sklopu realizacije projekta „EU4Youth – European Week of Sport Beyond Borders in the Western Balkans“, kojeg sufinansira Evropska Unija, Olimpijski komitet Bosne i Hercegovine u mjesecu septembru obilježava Evropsku sedmicu sporta kroz organizaciju niza aktivnosti i sportskih događaja.

Evropska sedmica sporta je inicijativa Evropske komisije za promovisanje sporta i tjelesne aktivnosti u cijeloj Evropi pod sloganom #BeActive. Stoga i Olimpijski komitet Bosne i Hercegovine ima za cilj promociju i podizanje svijesti o neophodnosti povećanja bavljena fizičkom aktivnošću i sportom kod šire publike diljem Bosne i Hercegovine.

Danas, u okviru obilježavanja Evropske sedmice sporta, uspješno je završena School Run utrka, gdje je učestvovalo 400 osnovaca i srednjoškolaca. 

Olimpijski komitet Bosne i Hercegovine, zajedno sa organizatorima trke NGO Marathon Sarajevo obezbijedio je besplatno učešće na School Run utrci za naše mališane, a prolaskom kroz cilj svi su dobili i poklon paket Evropske sedmice sporta. 

Sa našim najmlađim učesnicima trčala je i Lana Pudar, ambasadorica Evropske sedmice sporta, te kao istinski #BeActive-ista promovisala važnost bavljenja sportom i fizičkom aktivnošću.

Lijepo smo se družili u Sarajevu, a 25. septembra vidimo se u Travniku. 

#BeActive #EuropeanWeekofSport #OKBIH

 

Prijavite se na newsletter Olimpijskog komiteta Bosne i Hercegovine