Gimnastički savez BiH dobio vrijednu donaciju gimnastičke opreme od Japana

U Olimpijskom komitetu BiH održan je svečani prijem povodom donacije opreme Gimnastičkog saveza Japana Gimnastičkom savezu Bosne i Hercegovine.

Svečanosti su, pored predsjednika OK BiH prof. dr Milanka Mučibabića, te potpredsjednika OK BiH akademika Izeta Rađe i gospodina Marijana Kvesića i generalnog sekretara doc. dr Saida Fazlagića, prisustvovali NJ.E. Masami Kiniefuchi ambasador Japana u Bosni i Hercegovini, Chisato Yoshida, prvi sekretar Ambasade, te predsjednik Gimnastičkog saveza Bosne i Hercegovine gospodin Adamir Raščić, prof. dr Mersad Čuljević, član Upravnog odbora GS BiH i Amir Mahmutović, predsjednik Skupštine GS BiH.

Ideja za donaciju nastala je 2021. godine nakon sastanka u Olimpijskom komitetu Bosne i Hercegovine sa Predsjednikom Svjetske gimnastičke federacije gospodina Morinari Watanabe koji je prepoznao neophodnost ulaganja u ovaj bazni sport u Bosni i Hercegovini.

Predsjednik OK BiH prof. dr Milanko Mučibabić se zahvalio u ime Olimpijske porodice Bosne i Hercegovine, te istakao značaj ove vrijedne donacije za razvoj gimnastičkog sporta u Bosni i Hercegovini. 

Donirano je 100 tona gimnastičke opreme za sportsku i ritmičku gimnastiku. Razboji, parteri, konji, kolutovi, trampoline, strunjače i druge sprave i rekviziti raspoređeni su u tri bosanskohercegovačka grada (Sarajevo, Zenica, Banja Luka), te će biti od nemjerljivog značaja i koristi kako bi mladi gimnastičari unaprijedili svoje vještine.

Ovom prilikom Gimnastički savez BiH je uručio Zahvalnicu Olimpijskom komitetu Bosne i Hercegovine za trud i zalaganje u realizaciji projekta donacije gimnastičke opreme.

Prijavite se na newsletter Olimpijskog komiteta Bosne i Hercegovine