GRAD ISTOČNO SARAJEVO UPRILIČIO SVEČANI RUČAK POVODOM OBILJEŽAVANJA 40. GODIŠNJICE OD ODRŽAVANJA ZOI

Gradonačelnik grada Istočno Sarajevo, Ljubiša Ćosić je u hotelu „Vučko“ na Jahorini upriličio svečani ručak olimpijskoj porodici, OK BiH, predstavnicima MOK-a, EOK-a i NOK-ova regiona, bivših sportista i olimpijaca iz 1984. godine povodom obilježavanja 40. godina od održavanja ZOI Sarajevo ’84. povodom obilježavanja 40. godina od održavanja ZOI Sarajevo ’84.

U ime domaćina, obratio se gradonačelnik grada Istočno Sarajevo Ljubiša Ćosić, koji je tom prilikom poželio dobrodošlicu gostima te naglasio spremnost i želju za budućim olimpijskim projektima, koji će nastaviti da baštine olimpijske vrijednosti.

Predsjednik OK BiH, akademik prof.dr. Izet Rađo je u svom obraćanju  istakao strateški put koji je utemeljen na bogatoj olimpijskoj historiji, a kojim zajednički koračamo ka realizaciji ideje domaćinstva Olimpijskih igara mladih 2032.

Prisutne je pozdravio i prvi savjetnik Predsjednika MOK-a Pere Miro, koji je izrazio zahvalnost domaćinima te je istakao zadovoljstvo činjenicom da je olimpijski duh nakon toliko godina prisutan i izrazio nadu za nove zajedničke olimpijske poduhvate.

Ovim povodom povodom, reprezentativac Bosne i Hercegovine u skijaškom trčanju Strahinja Erić je simbolično upalio olimpijski plamen.

Prijavite se na newsletter Olimpijskog komiteta Bosne i Hercegovine