In memoriam - Elvedin Begić

Sa velikom tugom primili smo vijest o preranoj smrti istaknutog sportskog radnika, člana Izvršnog komiteta Olimpijskog komiteta BiH i dugogodišnjeg predsjednika Nogometnog/Fudbalskog saveza BiH, Elvedina Begića.

Elvedin Begić je svojim angažmanom kao član Izvršnog komiteta Olimpijskog komiteta BiH, dao veliki doprinos kvalitetnom radu organa i tijela Olimpijskog komiteta BiH, te unapređenju sporta i sportskog sistema Bosne i Hercegovine.

Elvedin Begić je rođen 24. oktobra 1960. u Sarajevu. Diplomirao je na Fakultetu za saobraćaj u Sarajevu.

Od 1979. godine aktivno je bio uključen u rad FK “Butmir” u kojem je od 1996. do 2004. obavljao funkciju predsjednika, a kasnije bio član uprave kluba.

Kao izuzetan i cijenjen sportski radnik dao je nemjerljivi doprinos razvoju sporta u BiH, a posebno u nogometu gdje je i bio najviše angažovan.
Begić je u svojoj sportskoj karijeri bio i delegat u Skupštini FSKS, član Predsjedništva FSKS, član Komiteta za normalizaciju NS/FS BiH, a obavljao je i funkciju prvog potpredsjednika UEFA komiteta za stadione i bezbjednost.

Za vrijeme njegovog prvog mandata u Nogometnom/Fudbalskom savezu BiH, fudbalska reprezentacija BiH je uspjela izboriti plasman i učešće na jedinom velikom takmičenju do sada, Svjetskom prvenstvu u Brazilu 2014. godine.

Komemoracija će se održati u nedjelju, 02.06.2024. godine u 15:00 sati na Međunarodnom aerodromu Sarajevo, a dženaza će biti obavljena isti dan u 17:00h nakon Ikindija namaza na lokalnom groblju u Butmiru.

Olimpijski komitet BiH upućuje izraze iskrenog saučešća porodici, prijateljima, Nogometnom/Fudbalskom savezu BiH i sportskoj javnosti u Bosni i Hercegovini na gubitku istaknutog čovjeka i sportskog radnika.

Prijavite se na newsletter Olimpijskog komiteta Bosne i Hercegovine