Judo savez BiH je domaćin “European Judo Open Sarajevo 2021”

Judo savez Bosne i Hercegovine je ponosni domaćin Evropa Judo Open Sarajevo 2021 koji je danas otvoren u sportskoj areni hotela Hils na Ilidži. Ovaj međunarodni sportski događaj svečano je otvorio sportski direktor Evropske judo unije Blach Wiecislav, a prisutnim se obratio i ministar Kulture i sporta Kantona Sarajevo, gosp. Samir Avdić kao i predsjednik Džudo saveza BiH, prof. dr Branislav Crnogorac. Ispred Olimpijskog komiteta Bosne i Hercegovine prisustvovao je potpredsjednik OK BiH, prof. dr Milanko Mučibabić.

Judo seniori 29 zemalja će se nadmetati za najsjajnija odličja u olimpijskom sportu, a Bosna i Hercegovina će imati 12 predstavnika. Ukupno je prijavljeno 305 takmičara od kojih 196 muškaraca i 109 žena. Samo takmičenje će trajati dva dana, 18. i 19. septembra, a održava se uz primjenu svih epidemioloških mjera.

Podsjećamo da je Judo savez BiH u junu mjesecu bio domaćin Evropskog judo kupa, a za narednu godinu, Internacionalna i Evropska judo unija našem Savezu su povjerile domaćinstvo Svjetskog prvenstva za kadete i Evropskog prvenstva za seniore do 23 godine.

Čestitamo Judo savezu Bosne i Hercegovine na organizaciji još jednog u nizu međunarodnog sportskog događaja, a našim predstavnicima želimo sportsku sreću i uspjeh na tatamiju!

#BHTeam!

Prijavite se na newsletter Olimpijskog komiteta Bosne i Hercegovine