Lana Pudar i Nemanja Bilbija proglašeni najboljim sportistima grada Mostara za 2023. godinu

U utorak 26.03.2024. godine u organizaciji Sportskog saveza grada Mostara, održan je Izbor sportiste za 2023. godinu. 

Svečanost proglašenja najboljih sportista/sportistkinja Grada Mostara, otvorio je predsjednik sportskog saveza prof. dr Ekrem Čolakhodžić.  

Odlukom Stručnog žirija, kojim je predsjedavao Enver Marić, legenda bh. nogometa, najboljom sportistkinjom Grada Mostara za 2023. godinu, proglašena je najbolja bh. plivačica Lana Pudar, dok je za najboljeg sportistu proglašen fudbaler mostarskog Zrinjskog Nemanja Bilbija.

Lana i Nemanja su izrazili zadovoljstvo postignutim rezultatima i veliku zahvalnost za osvojene nagrade, uz nadu se da će njihov rad donijeti  nove uspjehe koji će učiniti građane Mostara i cijele Bosne i Hercegovine, sretnim i ponosnim.

“Iza mene je uspješna i naporna godina s mnogo takmičenja, priprema i mnogo preplivanih kilometara. Mnogo toga me očekuje, vrhunac godine su OI u Parizu. Neću ništa da obećavam, osim da ću davati sve od sebe da se spremim u što boljem svjetlu te da predstavim državu na najbolji način", rekla je naša najbolja plivačica Lana.

Među prisutnim zvanicama su bili i predstavnici OK BiH na čelu sa predsjednikom akademikom, prof. dr Izetom Rađom i generalnim sekretarom doc. dr Saidom Fazlagićem. 

Svečanosti su prisustvovali i skupu se obratili Federalna ministrica kulture i sporta, Sanja Vlaisavljević, gradonačelnik Grada Mostara, Mario Kordić kao i predsjednik Gradskog vijeća Grada Mostara, Salem Marić.

Čestitamo Lani, Nemanji, svim nagrađenim sportistima i sportistkinjama i želimo im mnogo uspjeha.

Prijavite se na newsletter Olimpijskog komiteta Bosne i Hercegovine