Međunarodni olimpijski komitet potvrdio da će se Olimpijske igre Tokyo 2020 održati ove godine

Međunarodni olimpijski komitet ponovo izrazio odlučnost da će se najveće međunarodno višesportsko takmičenje održati ovog ljeta u japanskoj prestolnici

Predsjednik OK BiH Marijan Kvesić, potpredsjednik OK BiH prof.dr Izet Rađo i generalni sekretar dr sci. Said Fazlagić danas su učestvovali na informativnom online konferencijskom razgovoru sa predsjednikom Međunarodnog olimpijskog komiteta dr. Thomasom Bachom. Glavna tema razgovora su bile Olimpijske igre koje će se održati u japanskom glavnom gradu od 23.jula do 8.augusta 2021.godine. Predsjednik Bach je istakao da Međunarodni olimpijski komitet zajedno sa Organizacionim komitetom Olimpijskih igara “Tokyo 2020” i Vladom Japana predano radi, te je u potpunosti posvećen uspješnoj organizaciji Olimpijskih i Paraolimpijskih igara. Planirane su sve dostupne protumjere protiv pandemije COVID 19 kako bi sportisti i svi učesnici Igara bili sigurni.

Predsjednik Bach je kategorično demantovao navode koji su se posljednjih dana pojavili u medijima o mogućnostima otkazivanja Igara, te je iznova izrazio optimizam za odrżavanje Olimpijskih igara koje će po svemu biti posebne i drugačije od drugih ikada održanih.  

Pored delegacije OK BiH razgovoru su prisustvovali predstavnici ostalih 205 olimpijskih komiteta iz svijeta.  

Prijavite se na newsletter Olimpijskog komiteta Bosne i Hercegovine