Nastavak podrške ideji organizacije YOG-a u Sarajevu (Youth Olympic Games)

U toku Generalne skupštine Evropskih olimpijskih komiteta održane u Istanbulu od 06 do 08.10.2023., ideja da se Sarajevo kandiduje za organizatora YOG-a dobila je jednoglasnu podršku svih olimpijskih komiteta Evrope. Ideju je afirmirao Predsjednik Evropskih Olimpijskih komiteta g. Spiros Capralos koji je sa saradnicima prije par dana obišao olimpijska borilista oko Sarajeva.
Čelnici OKBiH su iskoristili priliku da obave razgovor sa Predsjednikom Međunarodnog olimpijskog komiteta dr. Tomasom Bachom, koji je također podržao ideju da Sarajevo nastavi kontinuitet olimpijskog naslijeđa i olimpijskih događaja, od ZOI'84, preko odlično organizovanog EYOF-a do narednog YOG-a 2028 ili 2032.
Još jednom je čestitao na 30-oj godišnjici OKBiH i podcrtao da je OKBiH važan član svjetske olimpijske porodice koji predanim radom i projektima čini prepoznatljivog i važnog člana MOK-a i EOK-a.
Uputio je OKBiH da obavi razgovor i konsultacije sa Predsjednikom YOG komisije MOK-a i Predsjednikom Olimpijskog komiteta Austrije dr. Karl Stoss-om.

Prijavite se na newsletter Olimpijskog komiteta Bosne i Hercegovine