NJ.E. Ito Makoto, ambasador Japana u BiH posjetio Olimpijski komitet BiH

113 dana do Olimpijskih igara “Tokyo 2020“

Predsjednik Olimpijskog komiteta BiH Marijan Kvesić i potpredsjednici prof.dr Milanko Mučibabić i prof.dr Izet Rađo su primili u nastupnu posjetu NJ.E. Ito Makoto, ambasadora Japana u BiH i Tanaka Kiyotaka, šefa ekonomskog odjela japanske Ambasade u BiH.

NJ.E. Makoto je pored želje da upozna čelnike OK BiH iskoristio posjetu OK BiH da razgovara i o predstojećim Olimpijskim igrama „Tokyo 2020“ i prošlosedmičnom paljenju Olimpijske baklje u Fukushimi.

Predsjednik OK BiH Marijan Kvesić se zahvalio na posjeti, te je naglasio da je u ovim veoma delikatnim uslovima za rad i sport uopšte, veliko zadovoljstvo ugostiti ambasadora zemlje koja će za nekoliko mjeseci organizovati najveću smotru sporta – Olimpijske igre, te da će to biti još jedna pobjeda sporta i ideje olimpizma.

„Naši najbolji sportisti se marljivo pripremaju za ovo planetarno takmičenje, a mi u OK BiH činimo sve u vremenu pandemije da im obezbjedimo neophodne uslove za nastup i sportski uspjeh. Posebnu zahvalnost upućujemo Organizacionom komitetu OI „Tokyo 2020“ kao i Međunarodnom olimpijskom komitetu koji čine sve napore da ovo budu vrhunski organizovane igre. Naši prijatelji iz Japanske ambasade su na dispoziciji BH Timu te im se zahvaljujemo ovom prilikom“, istakao je predsjednik Kvesić.

Na OI „Tokyo 2020“, Bosnu i Hercegovinu će predstavljati Amel Tuka, Larisa Cerić, Mesud Pezer i Lana Pudar, a očekuje se kvalifikacija još nekoliko BH sportista do kraja kvalifikacionih rokova.

Prijavite se na newsletter Olimpijskog komiteta Bosne i Hercegovine