Održan sastanak predsjednika i gen. sekr. OK Cent. i Jugoist. Evrope

Obavještavamo Vas da je danas 24.09.2010. godine u prostorijama OK BiH održan sastanak predsjednika i generalnih sekretara olimpijskih komiteta Centralne i Jugoistočne Evrope koji je realiziran u organizaciji Olimpijskog komiteta Bosne i Hercegovine.

Naime, OK BiH je imao čast da organizuje jedan od najznačajnijih skupova krovnih sportskih institucija navedenih evropskih zemalja, u kojima se pored brojnih tema značajnih za olimpijski sport uopće, razgovaralo i o kandidaturi Grada  Sarajevo i Grada Istočno Sarajevo za organizaciju EYOF-a 2015 godine.

Shodno gore navedenom, sastanku se odazvao i Gradonačelnik Grada Sarajeva gosp. Alija Behmen i Gradonačelnik Grada Istočno Sarajevo gosp. Vinko Radovanović. Svoju podršku kandidaturi dalo je i Ministarstvo civilnih poslova BiH u čije ime se obratio gosp. Suvad Džafić – Pomoćnik ministra za sport.

Prisutni zvaničnici su snažno podržali kandidaturu Grada Sarajevo i Grada Istočno Sarajevo za organizaciju EYOF-a 2015 (Europska olimpijada mladih), nakon čega su šanse za izbor naše kandidature višestruko uvečane. Posebnu podršku našoj kandidaturi su dali predsjednici sudjednih zemalja a posebno gosp. Janez Kocijančić – Slovenija, gosp. Zlatko  Mateša – Hrvatska i gosp. Vlade Divac – Srbija.

Glasanje o izboru kandidata za organizaciju EYOF-a 2015 će se održati u Beogradu na redovnoj skupštini Europskog olimpijskog komiteta krajem novembra tekuće godine.

Na kraju sastanka predsjednik Olimpijskog komiteta Bosne i Hercegovine prof. dr. Izet Rađo se zahvalio prisutnima na ukazanoj podršci i obećao da će Grad Sarajevo i Grad Istočno Sarajevo, uz pomoć Olimpijskog komiteta Bosne i Hercegovine, opravdati ukazano povjerenje, ukoliko im bude ukazana prilika i data mogućnost organizacije spomenute sportske manifestacije.

Prijavite se na newsletter Olimpijskog komiteta Bosne i Hercegovine