Okrugli sto u sklopu EU projekta Women4Sport - 19.04.2024.godine u 10 sati

U sklopu Erasmus+ projekta Women4Sport koji generalno podstiče rodnu ravnopravnost u rukovodstvu i donošenju odluka u top menadžementu Nacionalnih olimpijskih komiteta u zemaljama Zapadnog Balkana promovišući strukturne promjene u upravljanju, poboljšanje razumijevanja postojećih kulturnih barijera i ohrabrujući NOK-ove da rade sa svojim savezima na stvaranju održivih promjena, zadovoljstvo nam je pozvati Vas da se pridružite okruglom stolu u organizaciji našeg projektnog partnera, Verlab Instituta.

Okrugli sto o temi  „Uključenosti žena u upravljanje i donošenje ključnih odluka unutar sportskih organizacija“  održat će se online 19. aprila  2024. s početkom u 10:00.

Sportske organizacije igraju ključnu ulogu u oblikovanju sportske kulture i promicanje jednakosti u sportu. Međutim, u mnogim od ovih organizacija, žene su nedovoljno zastupljene u upravljanju i odlučivanju pozicije. Cilj ovog okruglog stola je istražiti izazove žena sa kojima se suočavaju u postizanju visokih pozicija u sportskim organizacijama, te kako bi razgovarali o načinima povećanja njihove uključenosti.

 Partneri projekta: Verlab Institut; Olimpijski komitet Albanije, Crnogorski olimpijski komitet, Hrvatski olimpijski odbor, Olimpijski komitet Slovenije i nevladina organizacija BRAVO BiH, koordinator projekta je Olimpijski komitet Bosne i Hercegovine.

 

Molimo Vas da svoje prisustvo potvrdite prijavom na LINKU.

 

Prijavite se na newsletter Olimpijskog komiteta Bosne i Hercegovine