OLIMPIJSKI KOMITET BIH ODRŽAO REDOVNU I IZBORNU SKUPŠTINU

U prostorijama Olimpijskog komiteta Bosne i Hercegovine održana je 5. Generalna skupština Olimpijskog komiteta Bosne i Hercegovine na kojoj su prezentirani i jednoglasno usvojeni „Izvještaj o radu OK BiH„ i „Finansijski izvještaj OK BiH„ za prethodnu godinu, kao i “Plan rada OK BiH” i “Finansijski plan OK BiH”.

Imajući u vidu da je usvajanjem navedenih izvještaja formalno završen mandatni period organa i tijela OK BiH, prezentiran je i sveobuhvatan Izvještaj o realizovanim projektima OK BiH i učešću naših najboljih sportista na višesportskim olimpijskim takmičenjima u četverogodišnjem ciklusu 2016 - 2020.

U ovom mandatnom periodu Olimpijski komitet BiH je uspješno realizovao 117 sportskih, edukativnih i infrastrukturnih projekata, te učestvovao na 10 višesportskih takmičenja sa 177 sportista, koji su osvojili 7 medalja.

OK BiH je u ovom periodu stipendirao 35 vrhunskih sportista, te podržao rad strukovnih sportskih saveza BiH kroz implementaciju brojnih projekata.

Tokom skupštine, u članstvo OK BIH svečano su primljene i dvije nove članice: Cheerleading savez BiH i Karate savez BiH.

 
Predstavnica Cheerleading saveza BiH
Predstavnik Karate saveza BiH

Nakon završetka 5. Generalne skupštine OK BIH održana je Izborna skupština OK BiH, na kojoj su izabrani organi i tijela OK BiH za novi četverogodišnji ciklus (2020 – 2024).

U Predsjedništvo OK BiH su izabrani gosp. Marijan Kvesić, prof.dr Milanko Mučibabić i prof.dr Izet Rađo koji su dobili podršku za vođenje krovne sportske institucije u narednom periodu, a pored njih, u Izvršni komitet OK BiH su izabrani: dr. Nihad Selimović, Mirsad Ćatić, Elvedin Begić, Slobodan Grahovac, Edin Krupalija, Ivan Brkić, Kornelija Leko, prof. dr Goran Bošnjak, prof. dr Branislav Crnogorac i Nada Kujundžić.  

Predsjedništvo OK BIH

Poučeni iskustvima MOK-a i EOK-a i poštujući sve epidemiološke mjere, sjednice su održane u tzv. hibridnom, odnosno kombinovanom metodom uz fizičko prisustvo i online putem aplikacije “Zoom”.  

Prijavite se na newsletter Olimpijskog komiteta Bosne i Hercegovine