Olimpijski komitet BiH uručio sportistima priznanja za “Vrhunski sportski rezultat u 2020. godini”

U Olimpijskom muzeju Bosne i Hercegovine danas je u organizaciji Olimpijskog komiteta BiH održana manifestacija dodjele priznanja za „Vrhunski sportski rezultat u 2020. godini“.

Marijan Kvesić, predsjednik Olimpijskog komiteta BiH, čestitao je svim dobitnicima priznanja koji su, kako je kazao, uprkos svim izazovima i preprekama koje je prouzrokovala pandemija ostvarili izuzetne sportske rezultate.  

- Ova dodijeljena priznanja su priznanja za predanost, rad i zalaganje, uprkos nesvakidašnjim uslovima izazvanim pandemijom zbog koje su odgođena mnogobrojna evropska i svjetska takmičenja, pa tako i tradicionalna manifestacija Olimpijskog komiteta BiH - izbor sportiste godine. U protekloj godini izazov je bio otići na takmičenje, a još veći ostvariti vrhunski rezultat i zato vi, dragi sportisti, činite ponosnim ovu zemlju i našu veliku sportsku porodicu koja njeguje olimpijske vrijednosti, kazao je Kvesić, dodajući da se nada da će se već naredne godine takmičenja odvijati u normalnim uslovima i održati izbor sportiste godine.

Kvesić je naglasio da će Olimpijski komitet BiH i dalje podržavati dosljedne, smjele i uporne koji ostvaruju vrhunske sportske rezultate, a posebno je čestitao mladim sportistima koji su bh. javnost pozitivno iznenadili brilijantnim rezultatima.

- Mi ćemo i dalje, u skladu s našim kapacitetima, podržavati nove nade i praviti nove pozitivne sportske priče, iako živimo u teškim trenucima u kojima je COVID 19 transformisao način života i cjelokupno društvo u svijetu. Ovo su vremena velikih nesigurnosti u sferi zdravlja, ekonomije, društvenih odnosa i naravno u sferi sporta. Ovo su vremena drastičnih promjena u načinu života, ali to su naša vremena, ona u kojima živimo i naša je odgovornost i obaveza da ostanemo zajedno, mislimo zajedno i radimo zajedno za bolju budućnost BiH i sporta. Dragi sportisti, čestitam vam predstojeće praznike i želim da vam nova godina donese nove mogućnosti i sportske pobjede, kazao je na kraju predsjednik Olimpijskog komiteta BiH.

Dobitnici priznanja za „Vrhunski sportski rezultat u 2020. godini“ su:

Košarka:

1.Muška košarkaška reprezentacija BiH

Taekwondo:

2.Klub-TKD Novi Grad Sarajevo
3.Taekwondo savez BiH – SPECIJALNA NAGRADA
4.
 Fahrudin Adilović
5. Benjamin Husić
6. Ira Grgić
7.Milica Vasić
8.Jelena Vasić
9. Ejla Makaš
10. Muška kadetska taekwondo reprezentacija BiH

Tenis:
11.Tomislav Brkić
12.Marko Maksimović

Plivanje:
13.Lana Pudar
14.Jovan Lekić

Kajak:
15.Dušan Mačkić

Skijanje:
16.Elvedina Muzaferija
17.Aleksa Vuković

Biciklizam:
18.Lejla Tanović
19. Hajrudin Trle -SPECIJALNA NAGRADA

Sankanje:
20.Mirza Nikolajev

Boks:
21.Tara Bohatjuk

Judo:
22.Larisa Cerić
23. Toni Miletić
24.Ognjen Pavlović – SPECIJALNA NAGRADA

Atletika:
25.Amel Tuka
26.Mesud Pezer

Bodybuilding i fitness:
27.Adnan Alagić

Prijavite se na newsletter Olimpijskog komiteta Bosne i Hercegovine