Olimpijski komitet Bosne i Hercegovine, organizacija koja uči i dijeli znanje!

U prostorijama Olimpijskog komiteta Bosne i Hercegovine, 28.05.2022. godine održana je druga po redu radionica na temu Projekata Evropske Unije.

OK BIH već od 2015. godine djeluje u polju menadžmenta EU projekata, te u svom bogatom opusu broji 10 uspješno realizovanih EU projekata i 5 EU projekata koji su trenutno u realizaciji. Učesnicima radionice, sportskim savezima BIH na praktičan način predstavljen je potencijal i važnost rada na EU projektima u sportu.

Radionicu je otvorio prof.dr. Izet Rađo, potpredsjednik OK BiH koji je pozdravio prisutne uz poruku da su EU projekti u sportu budućnost sportskih organizacija u BiH i da je vrijeme da svi zajedno djelujemo i prepoznamo ogroman potencijal EU projekata u sportu.

Tokom Generalne skupstine OK BIH na kojoj je predstavljen rad OK BIH u okviru projekata Evropske Unije, pokrenuta je incijativa da se sportskim savezima BIH, članicama OK BIH predstave alati koji će omogućiti pristup alternativnim sredstvima. Kao rezultat ove inicijative organizovana je i današnja radionica.

OK BIH će nastaviti sa svojim aktivnostima u oblasti EU projekata u sportu, stoga pratite nas i zajedno sa nama uplovite u nove izazove u kojima će OK BIH biti vaš vjeran partner.

Prijavite se na newsletter Olimpijskog komiteta Bosne i Hercegovine