PO PRVI PUT U BOSNI I HERCEGOVINI: SEMINAR ZA TRENERE GOLFA

Seminar za trenere golfa održava se po prvi put u Bosni i Hercegovini, u organizaciji Golf saveza BIH i BH PGA, a pod pokroviteljstvom svih relevantnih svjetskih golf organizacija.

Prema riječima predsjednika PGA BH Dejana Šarana seminar se održava po najnovijem  programu koji se primjenjuje u svijetu golfa i programu koji će u budućnosti imati mnoge zemlje u svijetu.

„Ovo je veliki događaj za nas golfere, koji će doprinijeti afirmaciji ovog sporta u našoj zemlji. Golferi iz BiH spremno su dočekali nagle promjene koje se dešavaju u ovom sportu, među kojima se ističu uvođenje zajedničkog HCP-a pod World Handicap System, razvoj i usavršavanje trenera na svjetskom nivou, sudijska organizacija itd. Bosna i Hercegovina može se pohvaliti odličnom saradnjom unutar relevantnih institucija golfa, tačnije BH PGA i Golf Saveza BiH, po čemu smo prepoznati u svijetu golfa, jer mnoge zemlje  imaju jako loše odnose između  PGA i Saveza. Sjajna dugogodišnja saradnja između predsjednika Golf Saveza BiH,g. Jasmina Selmanagića i predsjednika BH PGA, g.Dejana Šarana krunisana je  izborom zajedničkog sekretara,g. Tarika Kurbegovića čime je dodatno unaprijeđena saradnja i otvoren niz mogućnosti za efikasnije djelovanje ove dvije organizacije“- ističe  Dejan Šaran.

Seminar finansira Međunarodni Olimpijski Komitet – Olimpijska solidarnost putem Svjetske Golf Federacije, uz podršku Evropske Golf Asocijacije i odobrenje Confederation Professional Golfers uz svesrdnu pomoć i posredstvo Olimpijskog Komiteta BiH.

Polaznici koji uspješno prođu ovaj seminar moći će raditi u bilo kojoj državi u svijetu kao instruktori golfa  - Level I.

Nastavu izvodi jedan od najobrazovanijih golf trenera u svijetu, expert Uroš Gregorić koji svoje znanje redovno usavršava u Americi pod mentorstvom najboljih golf učitelja, trenera mnogih golfera koje gledamo na TV ekranima.

I usprkos lošem vremenu trener Gregorić održava časove učesnicima seminara, trenerima i najmlađim golferima. Uroš Gregorić održavaće časove golfa tokom cijelog dana, a u subotu su svi juniori dobili priliku prisustvovati časovima od  14.00 sati  do kraja dana.

Naš sagovornik pojašnjava da se mnogo radilo na razvoju golfa u BiH zadnjih par godina, a ovim seminarom golf Bosne i Hercegovine počinje razmišljati u drugom pravcu. Pozitivnom, kako on to ističe.

„Ne smijemo zaboraviti da još gradimo temelje ove igre i da treba i dalje da nastavimo sa radom, sa usavršavanjem sa obrazovanjem, ali nam put više nije krivudav kao ranije“ – kazao je predsjednik PGA BH Dejan Šaran.

#OKBIH #TCC #GOLF #OlympicSolidarity

 

Prijavite se na newsletter Olimpijskog komiteta Bosne i Hercegovine