Potpisan ugovor o realizaciji projekta “Razvoj državne sportske strukture (DNSS) iz golfa”

11. januara 2024. godine u prostorijama Olimpijskog komiteta BiH upriličeno je potpisivanje ugovora o realizaciji projekta “Razvoj državne sportske strukture (DNSS) iz golfa”. Predsjednik Olimpijskog komiteta BiH akad. prof. dr Izet Rađo i predsjednik Golf saveza BiH Jasmin Selmanagić su potpisali Ugovor kojim je ozvaničen početak realizacije ovog značajnog jednogodišnjeg projekta čija je ukupna vrijednost 40.000 USD.

Predsjednik Rađo je prilikom sastanka istakao da se radi o izuzetno kompleksnom projektu čiji je cilj omogućiti olimpijskim komitetima da razviju i ojačaju trenažne strukture sportskih saveza i srodnih sportskih sistema postavljanjem srednjeročnog ili dugoročnog akcionog plana. Unaprijeđenje sistema obrazovanja trenera je u suštini glavni cilj DNSS-a, ali se program koristi i za druge svrhe razvoja Saveza, odnosno kako bi se:

  • Sagledali putevi razvoja sportista;
  • Sagledale politike dobrog upravljanja;
  • Izgradili administrativni kapaciteti za podršku aktivnostima trenera i sportista;
  • Optimizirali postojeći aspekti njihovog ukupnog upravljanja, itd.

“Golf savez BiH ima kapacitet da projakat iskoristi na kvalitetan način. Ovim projektom smo podigli kapacitet i u drugim savezima, svijetli primjer uspješne implementacije programa je Takwondo savez Bosne i Hercegovine” istakao je predsjednik Rađo.

Prijavite se na newsletter Olimpijskog komiteta Bosne i Hercegovine