Potpredsjednik OK BiH prof.dr Milanko Mučibabić-ZLATNA MEDALJA na Svjetskom judo prvenstvu-veterani

Na Svjetskom judo prvenstvu za veterane koje se održava od 31.10. do 03.11.2023. godine u Abu Dabiju, potpredsjednik OK BiH prof. dr Milanko Mučibabić, višestruki evropski i svjetski veteranski šampion, osvojio je još jednu u nizu zlatnih medalja za Bosnu i Hercegovinu, što potvrđuje kontinuitet vrhunskih rezultata Potpredsjednika OK BiH u ovoj kategoriji. Ranije ove godine osvojio je zlato za vaterane na Evropskom prvenstvu u Sloveniji.

Prof. dr Mučibabić je nosilac majstorskog zvanja 9. DAN u džudou, što je najviše zvanje ovog olimpijskog sporta u Bosni i Hercegovini, ali i šire. Aktivno se bavi džudoom punih 58 godina kao sportista i sportski radnik. Na putu do 9. DAN-a majstorskog zvanja ostvario je izuzetne uspjehe kao takmičar, trener i sportski radnik. Tokom zlatnog perioda sporta u bivšoj Jugoslaviji, osvojio je evropske i svjetske medalje kao takmičar i trener reprezentacije (1981, 1982, 1986. godine), a najtrofejniji je veteran džudo sporta Bosne i Hercegovine kao višestruki evropski i svjetski veteranski šampion (2010, 2013, 2016, 2017, 2019, 2022. i 2023. godine).

Predsjednik prof. dr Mučibabić kao dugogodišnji istaknuti sportista i sportski radnik svojim aktivnostima je primjer mladima da sport nema granica.

#OKBiH #JudoVeterans #goldmedal

Prijavite se na newsletter Olimpijskog komiteta Bosne i Hercegovine