Predsjednik Evropske judo unije dr. Toth uputio čestitke Potpredsjedniku OK BiH prof.dr Mučibabiću

Predsjednik Evropske judo unije (EJU) dr. Laszlo Toth uputio čestitke i izrazio veliko poštovanje Potpredsjedniku OK BiH prof. dr Milanku Mučibabiću na ostvarenim rezultatima u džudou - veterani.

Nakon zavšenog Evropskog prvenstva u džudou za veterane koje se održalo u Areni hotela Hills u Sarajevu, a na kojem se potpredsjednik OK BiH prof. dr Milanko Mučibabić takmičio i osvojio još jednu zlatnu medalju za Bosnu i Hercegovinu, te time potvrdio kontinuitet vrhunskih rezultata, predsjednik Evropske judo unije (EJU) dr. Laszlo Toth je uputio riječi hvale.

Prof. dr Mučibabić je nosilac majstorskog zvanja 9. DAN u džudou, što je najviše zvanje ovog olimpijskog sporta u Bosni i Hercegovini, ali i šire. Aktivno se bavi džudoom punih 60 godina kao sportista i sportski radnik. Na putu do 9. DAN-a majstorskog zvanja ostvario je izuzetne uspjehe kao takmičar, trener i sportski radnik.

Tokom zlatnog perioda sporta u bivšoj Jugoslaviji, osvojio je evropske i svjetske medalje kao takmičar i trener reprezentacije (1981, 1982, 1986. godine), a najtrofejniji je veteran džudo sporta Bosne i Hercegovine kao višestruki evropski i svjetski veteranski šampion (2010, 2013, 2016, 2017, 2019, 2022, 2023 i 2024. godine).

Dr. Laszlo Toth je uz čestitke na izuzetnom doprinosu Potpredsjednika OK BiH prof. dr Milanka Mučibabića u džudo sportu u BiH, ali i na globalnom nivou, te kroz anganžman i pozitivan utjecaj generalno na sport koji realizuje kroz djelovanje u OK BiH, uputio riječi velikog poštovanja.

Ovom prilikom Potpredsjenik OK BiH, prof. dr Milanko Mučibabić se zahvalio predsjedniku dr. Tothu na podršci i doprinosu koji čini za džudo sport, te mu u ime Olimpijskog komiteta Bosne i Hercegovine uručio prigodne poklone.

 

 

Prijavite se na newsletter Olimpijskog komiteta Bosne i Hercegovine