Predstavnici OK BIH prisustvovali na seminaru u organizaciji ENGSO-a

Projekat „Sport kao vrijednost“  promoviše i integriše pozitivne vrijednosti sportskih aktivnosti unutar Balkana.

Početkom 2023. godine, projekat „Sport kao vrijednost“ koji finansira Erasmus+ pokrenuo je dvogodišnje putovanje u kojem su se zemlje iz regiona Balkana i Evropske unije udružile radi zajedničkog cilja; integrirati pozitivne vrijednosti u sportsku praksu i izgraditi jače zajednice kroz sport i promociju vrijednosti EU. 

Predstavnici Olimpijskog komiteta Bosne i Hercegovine su u periodu od 12 do 14. oktobra boravili na konferenciji i sastanku partnera projekta Sport as Value u Lisabonu.

Ovom prilikom predstavili su dobre prakse sporta u Bosni i Hercegovini te su prisustvovali na radionicama koje je organizovao ENGSO (THE EUROPEAN SPORTS NGO) pod nazivom "Jačanje sporta za jaču zajednicu".

Također, predstavnici OK BIH su prisustvovali na predsjedničkom "High level meetingu" zajedno sa partnerima zapadnog Balkana vođenom od strane Predsjednika ENGSO na kojem je Olimpijskom komitetu Bosne i Hercegovine ponuđeno članstvo u ENGSO koje će otvoriti put za jačanje sporta i olimpijskih vrijednosti u Bosni i Hercegovini.

Prijavite se na newsletter Olimpijskog komiteta Bosne i Hercegovine