Sastanak partnera Konzorcija ELIT-in

U sklopu realizacije Erasmus + sport projekta „Integracija vrhunskih sportista na tržište rada kroz valorizaciju transverzalnih kompetencija – ELIT-in“, održan sastanak partnera.

U sklopu realizacije Erasmus + sport projekta „Integracija vrhunskih sportista na tržište rada kroz valorizaciju transverzalnih kompetencija – ELIT-in“, Olimpijski komitet Bosne i Hercegovine, kao partner konzorcija prisustvovao je petom sastanku partnera, koji se održao u Rimu, 12.12.2019. godine.

ELIT-in projekat je fokusiran na promociju dualne karijere sportista pri čemu je stavljen fokus na prepoznavanje transverzalnih kompetencija kod elitnih sportista. U skladu sa projektnim aktivnostima, Olimpijski komitet Bosne i Hercegovine je uspješno finalizirao „State of the Art“ izvještaj, a koji se sastojao od pripremanja upitnika za sportiste i poslodavce, analiza dobivenih odgovora i donošenje zaključaka o neophodnim transverzalnim vještinama u procesu integracije elitnih sportista na tržište rada. Podaci su prikupljeni iz svih zemalja konzorcija, ukupno osam zemalja uključujući i Bosnu i Hercegovinu.

Prema samom izvještaju i izdvojenim transverzalnim vještinama, sastavljen je i edukacijski materijal, u čemu je također učestvovao i projektni tim Olimpijskog komiteta Bosne i Hercegovine. Edukacijski materijal je prilagođen metodologiji online edukacija, koja je planirana da počne u februaru mjesecu 2020. godine. Sportisti iz svih zemalja, a posebno zemalja Konzorcija, će imati priliku da besplatno pristupe Elit-in platformi i da pohađaju online edukacijski program, posebno kreiran za potrebe integracije vrhunskih sportista na tržište rada. Online program je baziran na sljedećim modulima:

1. Riješavanje problema

2. Upravljanje vremenom

3. Timski rad

4.  Etika u praksi

5. Poduzetništvo

6. Komunikacije

7. Pregovaranje ( OK BiH)

Edukativni materijal će se prevesti na bosanski jezik, radi što lakšeg razumijevanja i korištenja online edukacije.

Olimpijski komitet Bosne i Hercegovine će otvoriti poziv za sve zainteresovane sportiste u BiH, a i šire putem web stranice i socijalnih mreža. Sportisti koji žele pristupiti online edukaciji će se morati prijaviti Olimpijskom komitetu BiH kako bi dobili pristupnu šifru i mogli učestvovati. Po uspješno odslušanim modulima, svaki učesnik će dobiti Certifikat o učešću na ELIT-in online edukaciji.

Molimo sve zainteresovane za učešće na online edukaciji da prate web stranicu i facebook stranicu Olimpijskog komiteta BiH.

Prijavite se na newsletter Olimpijskog komiteta Bosne i Hercegovine