SJAJNI NASTUPI BH. TAKMIČARA U ZIMSKIM SPORTOVIMA

Naši reprezentativci u zimski sportovima (skijanje, klizanje i sankanje) su ovaj vikend imali nastupe širom Evrope i zabilježili sjajne rezultate

Naši alpinci su ovaj vikend imali odlične rezultate u svojim nastupima. Na Jahorini se održao FIS CUP Jahorina 2021 u disciplini slalom. Najuspješniji je bio naš alpinac Emir Lokmić, koji je osvojio 2 puta zlatnu medalju. Naš drugi reprezentativac Marko Šljivić osvojio je 2. mjesto u drugom danu. U ženskoj konkurenciji je naša Maja Tadić prvi dan osvojila 2. mjesto, dok je drugi dan naša mlada skijašica Nikolina Dragoljević zauzela 2. mjesto.

Elvedina Muzaferija je nastupila u Crans Montani na utrci spusta i zauzela 35. mjesto, sa manje od 3 sekunde zaostatka za pobjednicom, što za našu skijašicu predstavlja jako dobar rezultat.

Na 8. trci Svjetskog sankaškog kupa, koja je vožena u Innsbrucku (GER), u superfinalu ponovo je nastupio i naš predstavnik Mirza Nikolajev. U superfinalu je nastupilo 32 najbolja pilota svijeta među kojima je Mirza zauzeo 27. mjesto i osvojio 14 novih bodova. U ukupnom poretku Mirza trenutno zauzima 34. mjesto sa 64 osvojena boda, od ukupno 58 takmičara iz 24 zemlje. Mirzin nastup možete pogledati na video u nastavku 

Seniorski reprezentativci Bosne i Hercegovine u brzom klizanju, Edin Branković i Tarik Omeragić, nastupili su od 22. do 24. ovog mjeseca na Evropskom prvenstvu u Gdanjsku (Poljska), u disciplinama 500m, 1000m i 1500 m. U konkurenciji 45 najboljih brzoklizača Evrope naši reprezentativci imali su solidan nastup. Edin Branković je na 1500 m ušao u polufinale i zauzeo 16. mjesto, što je odličan rezultat. Na 1000 m, Tarik je sa vremenom 1:31.578 zauzeo 41. mjesto, ali je u ovoj disciplini također popravio lični rekord za 3 sekunde. U ukupnom plasmanu na ovom Evropskom prvenstvu, Edin je plasiran na 35., a Tarik na 38. mjesto.

Prijavite se na newsletter Olimpijskog komiteta Bosne i Hercegovine