Skupština i konferencija Internacionalne akademije nauka i umjetnosti u Bosni i Hercegovini

Dana 20.5.2023. godine Internacionalna akademija nauka i umjetnosti u Bosni i Hercegovini (IANUBIH) organizovala je skupštinu i konferenciju na temu: "Sarajevo i svijet." Na akademiji su bili okupljeni vrhunski stručnjaci iz multidisciplinarnih oblasti.

Predsjednik IANUBIH, akademik Asim Kurijak je u obraćanju istaknuo  važnost i vrijednosti ove izuzetne naučne institucije. Broj citata članova akademije je na zavidnom nivou.

"Prema relevantnim podacima mi smo najjače intelektualno društvo u BiH s više od pola miliona citata. To znači da je pola miliona ljudi u svijetu citiralo radove naših članova, a 16 članova Akademije su članovi Evropske akademije što se nikada ovdje nije dogodilo"- rekao je Kurijak, koji je i sam član 12 svjetskih akademija.

Ono na što smo posebno ponosni jeste činjenica da su tog dana dodjeljene povelje za redovne članove među kojima je naš potpredsjednik, akademik prof.dr Izet Rađo promoviran u redovnog člana akademije.

Ovo je veliko priznanje za zasluženi rad i doprinos naučnoj misli koji je akademik, prof. Rađo dao do sada, ali i pečat vrijednosti njegove istinske ljubavi i odanosti nauci koji živi svaki dan.

Prijavite se na newsletter Olimpijskog komiteta Bosne i Hercegovine