Sportskim vrijednostima osnažujemo društvo – zajedno

Olimpijski komitet Bosne i Hercegovine je bio domaćin zajedničke akcije u sklopu Erasmus+ projekta Sports as Value koji ima za cilj integraciju pozitivnih vrijednosti u sportsku praksu i izgradnju jače zajednice kroz sport i promicanje EU vrijednosti, 30 maja 2024. godine.

U sklopu EU projekta Sports as Value, jučer smo u zajedno sa parterima iz Crnogorskog olimpijskog komiteta implementirali zajedničku akciju, Olympic day.

 Na Olympic day-u prisustvovalo je preko 100 djece, koja su se okušala u 9 sportova, i to u: košarci, rukometu, karateu, fudbalu, odbojci, golfu, streljaštvu, stonomtenisu i badmintonu.

 Treneri su djeci približili osnovne olimpijske i sportske vrijednosti:

Izvrsnost

Prijateljstvo

Poštovanje

Solidarnost

Inkluzija

Fair play

Zabava

Tolerancija

Jednakost

Timski rad

Sloboda

Edukacija

Ovaj događaj dopinosi podizanju svijesti o važnosti sportskih vrijednosti i njihovom integrisanju, odnosno povećanju kapaciteta uključenih sudionika i podržavanju osjećaja saradnje i zajedništva kao temeljnih premisa za daljnje saradnje.

Zahvaljujemo se predsjedniku i generalnom sekretaru Crnogorskog olimpijskog komiteta na zaista uspješnoj implementiranoj zajedničkoj akciji te promidžbi olimpijskih i sportskih vrijednosti.

 

@ENGSOsport

@engsoyouth

 

 #SportsAsValue #ErasmusPlus #GrassrootsSport

Prijavite se na newsletter Olimpijskog komiteta Bosne i Hercegovine