Taekwondo savez BiH održao prvi modul projekta "Razvoj državne sportske strukture"

Taekwondo savez BiH je u Livnu održao prvi modul projekta “Razvoj državne sportske strukture” koji ima za cilj da razvije i ojača bazičnu trenersku strukturu olimpijskog taekwondoa i cjelokupan savez implementacijom srednjoročnog i dugoročnog akcionog plana. Projekat se realizuje u saradnji sa Olimpijskim komitetom BiH, pod pokroviteljstvom MOK-a.

Prije početka predavanja svoju prezentaciju ispred Edukacijskog fakulteta u Travniku održala je doc. dr. Emina Terzić koja je govorila o mogućnostima školovanja trenera i kadrova.

Svoja predavanja imali su Ivan Jolić na temu "Profesionalni razvoj sportaša", dr. Andrea Vlašić na temu "Mentalna priprema sportaša", i Seung Ki Hong na temu "Put do olimpijske medalje".

Na kraju dana održan je okrugli stol koji su vodili član predsjedništva Taekwondo saveza BiH Samir Šarić i generalni sekretar Taekwondo saveza BiH Vedran Ćubela.

U okviru projekta planiran je niz edukativnih aktivnosti i seminara za trenere i sudije, unapređenje strukture saveza koja uključuje harmonizaciju pravilnika i propisa, modernizaciju baze podataka Saveza, dizajn web stranice i medijsku promociju Saveza.

Prijavite se na newsletter Olimpijskog komiteta Bosne i Hercegovine