Završeni Napredni kursevi menadžmenta u sportu

Dana 4. novembra 2020. godine održan je posljednji modul, tj, odbrane studija slučaja polaznika “Naprednih kurseva menadžmenta u sportu”.

Radi se o edukativnom programu koji je osmišljen od strane Međunarodnog olimpijskog komiteta (MOK) i usmjeren na unapređenje rada sportskih organizacija sa ciljem usavršavanja vještina i kompetencija ljudskih potencijala, ali i stvaranja „društva znanja“ koje će uspostaviti jake veze među menadžerima iz različitih sportova.

U šest mjeseci koliko je trajao program “Naprednih kurseva menadžmenta u sportu” polaznici su imali priliku da slušaju predavanja iz oblasti organzacije i upravljanja, strateškog menadžmenta, upravljanja ljudskim potencijalima, finansijama, marketinga i komunikacija, projekt menadžmenta i organizacije velikih sportskih događaja.

Nastava je bila teoretsko-praktičnog karaktera, a učesnici su znanje stečeno na teoretskom dijelu nastave prezentirali u vidu realnih studija slučaja prenoseći iskustva rada u svojim organizacijama.

Edukaciju je uspješno završilo 16 polaznika iz bosanskohercegovačkih sportskih organizacija među kojima je i naša proslavljena košarkašica Razija Mujanović.

“Sretna sam što sam imala priliku učestvovati u ovakvom vidu edukacije koja je u velikoj mjeri unaprijedila moje znanje i koja na najkonkretniji način doprinosi kreiranju povoljnijeg ambijenta za razvoj sporta u Bosni i Hercegovini. Lijepo je bilo družiti se u prethodnih 6 mjeseci i razmijeniti iskustva sa kolegama iz sportskih organizacija u BiH” - istakla je na svojoj finalnoj prezentaciji košarkašica koja je 2017. godine primljena u Kuću slavnih Svjetske košarkaške federacije.

Ovo je još jedan u nizu projekata koji Olimpijski komitet Bosne i Hercegovine realizuje u cilju osnaživanja sporta u našoj zemlji.

Finalne radove su prezentirali sljedeći polaznici kursa:

Enes Peštek - Bokserski savez BiH

Ademir Raščić - Gimnastički savez BiH

Azur Kuduzović  - Plivački savez BiH

Nijaz Šahinović   - Streljački savez BiH

Vedran Ćubela - Taekwondo savez BiH

Samir Sarić - Taekwondo savez BiH

Senad Hadžimešić - Teniski savez BiH

Brane Srdić - Badminton savez BiH

Đena Arifović – Educational Center P.S. Maya

Razija Mujanović - Košarkaški savez

Kornelija Leko – IK OKBiH

Selma Karčić - Paraolimpijski komitet BiH

Amela Bajrektarević - FASTO

Ajša Alić - FASTO

Hana Novalija - FASTO

Anel Imamović - Košarkaški savez BiH

Prijavite se na newsletter Olimpijskog komiteta Bosne i Hercegovine